Η Δύναμη του ΤΩΡΑ

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 09:03

H Δύναμη της δημιουργίας και εκδήλωσης της θέλησης μας, βρίσκεται στην δύναμη του ΤΩΡΑ. Το παρελθόν μας προσφέρει τη δύναμη της παρούσας στιγμής. To μέλλον μας δίνει τη δόνηση της στιγμής. Η επιλογή μας είναι στο πως θα ενώσουμε αυτά τα δύο. Είμαστε διαθέσιμοι να τα ενώσουμε ή αντιστεκόμαστε; Μπορούμε να ενώσουμε την περασμένη εμπειρία, την περασμένη κατάσταση την επίγνωση αυτής, με την καινούργια μας θέληση; Είμαστε ικανοί να τα ενώσουμε με θετικό ή με αρνητικό τρόπο; H νέα μας θέληση έχει υγιή όρια; Είναι ενωμένη με την θέληση της ψυχής μας; Oλα αυτά σημαίνουν ότι μπορεί να χρειαστεί να αποδεχτούμε, ότι επιθυμούμε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που επιθυμούσαμε ως τώρα.

Μπορεί να χρειαστεί να βγούμε έξω από το κάδρο μας, έξω από αυτό που αντιπροσωπεύαμε μέχρι σήμερα. Ίσως χρειαστεί να πετάξουμε τις μάσκες μας παριστάνοντας πως όλα είναι καλά. Έτσι μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να αγαπήσουμε ακόμα και το άγνωστο. Το μόνο που αρκεί αρχικά είναι να χαλαρώσουμε στη συγκεκριμένη στιγμή και να την αποδεχτούμε ολοκληρωτικά ακόμα βρισκόμαστε σε δύσκολο σημείο στο μονοπάτι μας. Η αποδοχή για όσα μας συμβαίνουν, η ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε η θετική σκέψη, θ’ανοίξουν την πόρτα στην πραγμάτωση της θέλησης μας. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να αναπτύσσεται μέσα στην κάθε στιγμή, όποια κι αν είναι η μορφή της. Είναι ωφέλιμο να εγκαταλείψουμε την ανησυχία για πράγματα που δεν έχουν συμβεί και να σχηματίζουμε την μελλοντική μας ιστορία, με θετικό τρόπο. Διαφορετικά το μέλλον μας και οι επιθυμίες μας, θα σκαλώνουν στον ιστό που έχουμε πλέξει μόνοι μας, με σκεπτομορφές, επηρεασμένες από παλιές μας εμπειρίες ενώ θα απορούμε και θα μοιρολατρούμε, λέγοντας συνεχώς, ότι δεν παίρνουμε απ΄τη ζωή αυτό που θέλουμε ή μας αξίζει.. Είναι τόσο δύσκολο τελικά να είμαστε θετικοί; Tο να είμαστε αρνητικοί είναι καλύτερη ιδέα μήπως; Η ζωή είναι φτιαγμένη για αλλαγές και εμείς για να κινούμαστε μαζί της.

Ας χαλαρώσουμε στην στιγμή, αξιολογώντας με την καρδιά πως το μόνο που πραγματικά έχουμε είναι το ΤΩΡΑ και μέσα απ’ αυτό, με όμορφες σκέψεις, όνειρα και επιθυμίες ας επιτρέψουμε να εκδηλωθούν στο αύριο.